המכללה לחינוך, תרבות, חברה וקהילה ע"ש הרא"ם ליפשיץ היא מוסד המשך למכללה האקדמית לחינוך ע"ש רא"ם ליפשיץ (תרפ"א-תשע"ו) שהתאחדה עם המכללה האקדמית הרצוג. המכללה שוכנת בבניינה ההיסטורי ברחוב הלל 17 במרכז ירושלים.
במטרות העמותה נקבע שהמכללה לחינוך ולתרבות תפתח מסגרות לימודיות מגוונות להעמקת המודעות והידע, להתפתחות מקצועית ואישית ברוח חזון הציונות הדתית, בהגשמת רעיון תורה ועבודה, שותפות בבניין הארץ, מעורבות חברתית, נשיאה במטלות שעל סדר יומה של המדינה, וזאת מתוך דבקות בדברי הרב קוק זצ"ל "הישן יתחדש והחדש יתקדש".
ייסוד המכללה לחינוך ולתרבות ומטרותיה אושרו על ידי רשם העמותות בתשע"ז.
כמו בעבר, גם כיום נענית המכללה לאתגרים החינוכיים העומדים בפניה בהתאם לצורכי הדור. המעיין בתולדות המכללה יראה כי בשורותיה לימדו גדולי המלומדים, המחנכים והוגי הדעות של הציבור הדתי-לאומי בישראל.
עמותת מכללת ליפשיץ מקיימת את לימודי המרכז ללימודי הטקסט בראשות פרופ' לובה חרל"פ, בית מדרש ללימודי תנ"ך וארץ ישראל בראשות ד"ר חגי בן ארצי ועוד. באחריות המכללה גם "ישיבת המאירי" הממזגת לימודי תורה, שירות צבאי והכשרה בחינוך (ע"ע).
"במוסד זה ישנה מזיגה בין קודש וחול. לומדים כאן תורה שבכתב ותורה שבעל פה ולומדים חלק מהמדעים שנדרשים לעולם, לחיים בצורה של חולין… יעזור השם שהמזיגה הזאת תתקיים באופן הנעלה ביותר בבית הזה"..
(הראי"ה קוק בטקס חנוכת בית המדרש למורים ליפשיץ)